Varstvo osebnih podatkov


Zahvaljujemo se vam za vaše zanimanje za našo spletno trgovino. Varovanje vaše zasebnosti je za nas zelo pomembno. V nadaljevanju vas podrobno obveščamo o ravnanju z vašimi podatki. Vaše podatke obdelujemo na podlagi SUVP (SUVP) in drugih ustreznih nacionalnih pravnih določbah.

Zadnja posodobitev: 05.04.2023

Upravljavec obdelave podatkov je
BIROPRODAJA d.o.o.
Obrtna ulica 30
9000 Murska Sobota

E-naslov: info@biroprodaja.si

Telefon: +368 (0)2 53 61 424


1. Podatki za dostop in gostovanje

Našo spletno stran lahko obiščete brez posredovanja osebnih podatkov. Ob vsakem dostopu do spletnega mesta spletni strežnik samodejno shrani le t. i. »dnevniško datoteko strežnika«, ki vsebuje na primer ime zahtevane datoteke, vaš naslov IP, datum in čas dostopa, količino prenesenih podatkov in ponudnika, ki je zahteval dostop (podatki o dostopu), ter dokumentira dostop. Ti podatki o dostopu se analizirajo izključno z namenom zagotavljanja nemotenega delovanja spletnega mesta in izboljšanja naše ponudbe. S tem ščitimo naše zakonite interese, ki prevladujejo v okviru tehtanja interesov, za pravilno predstavitev naše ponudbe v skladu s členom 6(1)(1)(f) SUVP.

Vsi podatki o dostopu bodo izbrisani najpozneje sedem dni po koncu vašega obiska našega spletnega mesta.

2. Obdelava podatkov za obdelavo pogodb in vzpostavitev stika

2.1 Obdelava podatkov za pogodbeno obdelavo

Osebne podatke zbiramo, če nam jih prostovoljno posredujete ob odprtju računa stranke. Obvezna polja so tako označena, saj v teh primerih podatke potrebujemo za odprtje računa stranke in postopka odprtja računa ne morete dokončati brez njihove predložitve. Kateri podatki se zbirajo, je razvidno iz ustreznih vnosnih obrazcev. Podatke, ki jih posredujete, uporabljamo za obdelavo pogodb in obdelavo vaših poizvedb v skladu s členom 6(1), stavek 1(1)(b) SUVP. Svoj uporabniški račun lahko kadar koli izbrišete tako, da pošljete sporočilo na kontaktno možnost, opisano v tem pravilniku o zasebnosti, ali prek funkcije, ki je v ta namen na voljo v uporabniškem računu. Po izbrisu računa stranke bodo vaši podatki izbrisani, razen če ste izrecno privolili v nadaljnjo uporabo vaših podatkov v skladu s členom 6(1), stavek 1(a) SUVP ali če si pridržujemo pravico do uporabe podatkov, ki presega to, kar dovoljuje zakon in o čemer vas obveščamo v tej izjavi.

Za namen obdelave pogodbe (vključno s poizvedbami in obdelavo morebitnih obstoječih zahtevkov za garancijo in prekinitev storitve ter morebitnih zakonskih obveznosti posodobitve) v skladu s členom 6(1), stavek 1(1)(b) SUVP zbiramo osebne podatke, če nam jih prostovoljno posredujete kot del svojega naročila. Obvezna polja so tako označena, saj v teh primerih podatke potrebujemo za obdelavo naročila in brez njih naročila ne moremo poslati. Kateri podatki se zbirajo, je razvidno iz ustreznih vnosnih obrazcev. Dodatne informacije o obdelavi vaših podatkov, zlasti podatke za obdelavo naročil, plačil in odpreme, so na voljo v naslednjih poglavjih te politike zasebnosti. Po izpolnitvi pogodbe bo nadaljnja obdelava vaših podatkov omejena in bodo, po izteku rokov hrambe v skladu z davčno in gospodarsko zakonodajo, izbrisani v skladu s členom 6(1)(1)(c) SUVP razen, če ste v skladu s členom 6(1)(1)(a) SUVP izrecno privolili v nadaljnjo uporabo vaših podatkov ali če si pridržujemo pravico do uporabe podatkov tudi v širšem obsegu, ki je zakonsko dovoljena in o kateri vas obveščamo v tej izjavi.

2.2 Račun stranke

Če ste v skladu s členom 6(1)(1)(a) SUVP privolili v odprtje računa stranke, bomo vaše podatke uporabili za odprtje računa stranke in shranjevanje vaših podatkov za nadaljnja prihodnja naročila na naši spletni strani. Račun stranke lahko kadar koli izbrišete, kar lahko storite tako, da pošljete sporočilo na kontaktno možnost, opisano v tem pravilniku o zasebnosti, ali prek funkcije, ki je v ta namen na voljo v računu stranke. Po izbrisu računa stranke bodo vaši podatki izbrisani, razen če ste izrecno privolili v nadaljnjo uporabo vaših podatkov v skladu s členom 6(1), stavek 1(a) SUVP ali če si pridržujemo pravico do uporabe podatkov, ki presega to, kar dovoljuje zakon in o čemer vas obveščamo v tej izjavi.

2.3 Vzpostavljanje stikov

V okviru komunikacije s strankami zbiramo osebne podatke za obdelavo vaših poizvedb v skladu s členom 6(1)(1)(b) SUVP, če nam te podatke prostovoljno posredujete, ko stopite v stik z nami (npr. prek kontaktnega obrazca ali e-pošte). Obvezna polja so označena kot taka, saj v teh primerih podatke nujno potrebujemo za obdelavo vašega stika. Kateri podatki se zbirajo, je razvidno iz ustreznih vnosnih obrazcev. Po popolni obdelavi vašega povpraševanja bodo vaši podatki izbrisani razen, če ste izrecno privolili v nadaljnjo uporabo vaših podatkov v skladu s členom 6(1), stavek 1(a) SUVP ali če si pridržujemo pravico do uporabe podatkov tudi zunaj tega, kar nam dovoljuje zakon in o čemer vas obveščamo v tej izjavi.

Osebne podatke zbiramo, če nam jih prostovoljno posredujete ob odprtju računa stranke. Obvezna polja so tako označena, saj v teh primerih podatke potrebujemo za odprtje računa stranke in postopka odprtja računa ne morete dokončati, če jih ne posredujete. Kateri podatki se zbirajo, je razvidno iz ustreznih vnosnih obrazcev. Podatke, ki jih posredujete, uporabljamo za obdelavo pogodb in obdelavo vaših poizvedb v skladu s členom 6(1), stavek 1(1)(b) SUVP. Svoj uporabniški račun lahko kadar koli izbrišete tako, da pošljete sporočilo na kontaktno možnost, opisano v tem pravilniku o zasebnosti, ali prek funkcije, ki je v ta namen na voljo v uporabniškem računu. Po izbrisu računa stranke bodo vaši podatki izbrisani razen, če ste izrecno privolili v nadaljnjo uporabo vaših podatkov v skladu s členom 6(1), stavek 1(a) SUVP ali če si pridržujemo pravico do uporabe podatkov, ki presega to, kar dovoljuje zakon in o čemer vas obveščamo v tej izjavi.

 

3. Obdelava podatkov za namen obdelave odpreme

Za izpolnitev pogodbe v skladu s členom 6(1), stavek 1(1)(b) SUVP, posredujemo vaše podatke ponudniku storitev pošiljanja, ki je pooblaščen za dostavo naročenega blaga le, če je to potrebno.

Posredovanje podatkov ponudnikom storitev pošiljanja za namen obveščanja o odpremi

Če ste nam med naročilom ali po njem za to dali izrecno soglasje, bomo vašo telefonsko številko posredovali izbranemu ponudniku storitev dostave v skladu s členom 6(1), stavek 1(1), lit. a SUVP, da vas bo lahko pred dostavo kontaktiral zaradi obvestila o dostavi ali usklajevanja. Soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da pošljete sporočilo na kontaktno možnost, opisano v tem pravilniku o zasebnosti, ali neposredno ponudniku storitev dostave na spodaj navedeni kontaktni naslov. Po preklicu bomo vaše podatke, posredovane v ta namen, izbrisali razen, če ste izrecno privolili v nadaljnjo uporabo vaših podatkov ali če si pridržujemo pravico do uporabe podatkov, ki presega to, kar dovoljuje zakon in o čemer vas obveščamo v tej izjavi.

POŠTA Slovenije d.o.o., PE Maribor, Partizanska cesta 54, 2000 Maribor

DPD Kurirska in paketna distribucija d.o.o., Celovška cesta 492, 1000 Ljubljana

 

4. Obdelava podatkov za obdelavo plačil

Pri obdelavi plačil v naši spletni trgovini sodelujemo z naslednjimi partnerji: ponudniki tehničnih storitev, kreditnimi institucijami, ponudniki plačilnih storitev.

4.1 Obdelava podatkov za obdelavo transakcij

Odvisno od izbranega načina plačila posredujemo podatke, potrebne za obdelavo plačilne transakcije, našim ponudnikom tehničnih storitev, ki za nas delajo v okviru obdelave naročila, ali pooblaščenim kreditnim institucijam ali izbranemu ponudniku plačilnih storitev, če je to potrebno za obdelavo plačila. To služi izpolnitvi pogodbe v skladu s členom 6(1), stavek 1(1), točka b SUVP. V nekaterih primerih ponudniki plačilnih storitev sami zbirajo podatke, potrebne za obdelavo plačila, npr. na svojem spletnem mestu ali s tehnično integracijo v postopku naročanja. V zvezi s tem velja pravilnik o zasebnosti zadevnega ponudnika plačilnih storitev. Če imate kakršna koli vprašanja o naših partnerjih za obdelavo plačil in podlagi našega sodelovanja z njimi, uporabite kontaktno možnost, opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

4.2 Obdelava podatkov za namene preprečevanja goljufij in optimizacije naših plačilnih postopkov

Po potrebi našim ponudnikom storitev posredujemo dodatne podatke, ki jih skupaj s podatki, potrebnimi za obdelavo plačila, uporabljajo kot naši obdelovalci za namene preprečevanja goljufij in optimizacije naših plačilnih procesov (npr. izdajanje računov, obdelava spornih plačil, računovodska podpora). V skladu s členom 6(1), stavek 1(f), SUVP to služi zaščiti naših zakonitih interesov za zaščito pred goljufijami in učinkovito upravljanje plačil, ki prevladujejo v okviru uravnoteženja interesov.

 

5. Oglaševanje po e-pošti

5.1 E-poštne novice z registracijo in sledenjem novicam

Če se prijavite na naše e-novice, bomo podatke, ki so za to potrebni ali jih boste posredovali posebej, uporabili za redno pošiljanje e-novic na podlagi vaše privolitve v skladu s členom 6(1), stavek 1(a) SUVP.

Od prejemanja e-novic se lahko kadar koli odjavite, in sicer tako, da pošljete sporočilo na spodaj opisano kontaktno možnost ali prek povezave, ki je v ta namen navedena v e-novicah.

Po odjavi bomo vaš e-poštni naslov izbrisali s seznama prejemnikov razen, če ste izrecno privolili v nadaljnjo uporabo vaših podatkov v skladu s členom 6(1), stavek 1(a), SUVP ali če si pridržujemo pravico do uporabe podatkov, ki presega to, kar dovoljuje zakon in o čemer vas obveščamo v tej izjavi.

Poudarjamo, da pri pošiljanju glasila ocenjujemo vaše uporabniško vedenje. V ta namen analiziramo tudi vašo interakcijo z našim glasilom z merjenjem, shranjevanjem in ocenjevanjem stopnje odpiranja in stopnje klikov za namen oblikovanja prihodnjih kampanj za pošiljanje glasila ("sledenje glasilu"). Za to analizo poslana e-poštna sporočila vsebujejo tehnologije z eno slikovno točko ali pikslom (npr. t.i. sledilne piksle), ki se shranijo na našem spletnem mestu. Za analize povezujemo zlasti naslednje "podatke o novicah", stran, s katere je bila stran zahtevana (t. i. referenčni URL), datum in čas klica, opis vrste uporabljenega spletnega brskalnika, naslov IP računalnika, ki je zahteval stran, e-poštni naslov, datum in čas registracije in potrditve ter tehnologije »single-pixel« z vašim e-poštnim naslovom ali vašim naslovom IP in po potrebi individualnim ID. Ta ID lahko vsebujejo tudi povezave v glasilu. Če ne želite prejemati sledenja novicam, se lahko od njih kadar koli odjavite, kot je opisano zgoraj. Informacije bodo shranjene, dokler ste naročeni na novice.

5.2 E-novice brez registracije in vaša pravica do ugovora

Če prejmemo vaš e-poštni naslov v zvezi s prodajo izdelka ali storitve in temu niste nasprotovali, zlasti z registracijo na seznamu, si pridržujemo pravico, da vam po e-pošti redno pošiljamo ponudbe podobnih izdelkov, kot so že kupljeni iz naše ponudbe. To služi zaščiti naših zakonitih interesov, ki v okviru uravnoteženja interesov prevladujejo pri promocijskem pristopu do naših strank. Tej uporabi svojega e-poštnega naslova lahko kadar koli ugovarjate tako, da pošljete sporočilo na kontaktno možnost, opisano v tem pravilniku o zasebnosti, ali prek povezave, ki je v ta namen navedena v reklamnem e-poštnem sporočilu, ne da bi pri tem imeli kakršne koli stroške, razen stroškov prenosa po osnovnih tarifah. Po preklicu bomo vaš e-poštni naslov izbrisali s seznama prejemnikov, razen če ste izrecno privolili v nadaljnjo uporabo vaših podatkov v skladu s členom 6(1), stavek 1(a) SUVP ali če si pridržujemo pravico do uporabe podatkov, ki presega to, kar dovoljuje zakon in o čemer vas obveščamo v tej izjavi.

5.3 Pošiljanje glasila

Zgoraj opisane novice in sledenje novicam lahko pošljejo tudi naši ponudniki storitev v okviru obdelave v našem imenu. Če imate vprašanja o naših ponudnikih storitev in podlagi našega sodelovanja z njimi, uporabite kontaktno možnost, opisano v tej politiki zasebnosti.

 

6 Piškotki in druge tehnologije

6.1 Splošne informacije

Na različnih straneh uporabljamo tako imenovane piškotke, da je obisk našega spletnega mesta privlačen in omogoča uporabo določenih funkcij, prikaz ustreznih izdelkov ali tržne raziskave. To služi varovanju naših zakonitih interesov, ki prevladujejo v okviru tehtanja interesov, pri optimizirani predstavitvi naše ponudbe v skladu s členom 6(1) S. 1(1)(f) SUVP in se izvaja v skladu z zakonskimi določbami. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se samodejno shranijo v vaši končni napravi. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, se ob koncu seje brskalnika, tj. po zaprtju brskalnika, ponovno izbrišejo (t. i. sejni piškotki). Drugi piškotki ostanejo v vaši končni napravi in nam omogočajo, da prepoznamo vaš brskalnik ob vašem naslednjem obisku (trajni piškotki). Trajanje shranjevanja lahko najdete v pregledu v nastavitvah piškotkov vašega spletnega brskalnika. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o nastavitvi piškotkov in se individualno odločite, ali jih želite sprejeti ali pa sprejemanje piškotkov za določene primere ali na splošno izključiti. (Podrobne informacije o možnostih nastavitve vašega brskalnika so na voljo spodaj). Če piškotkov ne sprejmete, pa je lahko funkcionalnost našega spletnega mesta omejena. Spodaj najdete informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, in možnosti nastavitev za vaš brskalnik. Za zaščito zasebnosti, za končne naprave pri uporabi naše spletne ponudbe, uporabljamo nujno potrebne tehnologije, da lahko zagotovimo izrecno zahtevano telemedijsko storitev. Za shranjevanje informacij v vaši končni napravi ali dostop do informacij, ki so že shranjene v vaši končni napravi, v zvezi s tem ni potrebno vaše soglasje.

Za funkcije, ki niso nujno potrebne, je za shranjevanje podatkov v vaši končni napravi ali dostop do podatkov, ki so že shranjeni v vaši končni napravi, potrebno vaše soglasje. Opozarjamo, da v primeru, da soglasja ne podate, delov spletnega mesta morda ne bo mogoče v celoti uporabljati. Vsako soglasje, ki ste ga dali, bo ostalo v veljavi, dokler ne prilagodite ali ponastavite ustreznih nastavitev v svoji napravi.

Za morebitno nadaljnjo obdelavo podatkov s piškotki in drugimi tehnologijami uporabljamo tehnologije, ki so nujno potrebne za uporabo nekaterih funkcij našega spletnega mesta (npr. funkcija nakupovalne košarice). Te tehnologije zbirajo in obdelujejo naslov IP, čas obiska, podatke o napravi in brskalniku ter podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta (npr. podatke o vsebini nakupovalne košarice). V okviru uravnoteženja interesov to služi prevladujočim zakonitim interesom za optimizirano predstavitev naše ponudbe v skladu s členom 6(1)(1)(f) SUVP.

Tehnologije uporabljamo tudi za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, ki veljajo za nas (npr. za dokazovanje privolitve v obdelavo vaših osebnih podatkov), ter za spletno analizo in spletno trženje. Dodatne informacije o tem, vključno z ustrezno pravno podlago za obdelavo podatkov, so na voljo v naslednjih razdelkih te politike zasebnosti.

Če ste privolili v uporabo tehnologij v skladu s členom 6(1), stavek 1(a), SUVP, lahko svojo privolitev kadar koli prekličete, tako da pošljete sporočilo na kontaktno možnost, opisano v izjavi o varstvu podatkov.

Če ne sprejmete piškotkov, je lahko funkcionalnost našega spletnega mesta omejena.

Kako lahko konfiguriram nastavitve piškotkov v svojem brskalniku?

Vsak brskalnik se razlikuje po načinu upravljanja nastavitev piškotkov. To je opisano v meniju pomoči vsakega brskalnika, kjer je pojasnjeno, kako lahko spremenite nastavitve piškotkov. Za posamezne brskalnike jih najdete na naslednjih povezavah Microsoft Edge™ / Safari™ / Chrome™ / Firefox™ / Opera™

Katere vrste piškotkov se uporabljajo?

Analitični piškotki / piškotki za učinkovitost: Ti piškotki omogočajo zbiranje »anonimiziranih« podatkov o vedenju naših obiskovalcev pri uporabi. Te podatke nato analiziramo, na primer za izboljšanje funkcionalnosti spletnega mesta in prikazovanje zanimivih ponudb.

Piškotki tretjih oseb: Ti piškotki nekaterih naših oglaševalskih partnerjev pomagajo, da sta spletna ponudba in naše spletno mesto za vas bolj zanimiva. Piškotki partnerskih podjetij se zato shranijo tudi na vaš trdi disk, ko obiščete našo spletno stran. To so začasni piškotki, ki se po določenem času samodejno izbrišejo. Piškotki partnerskih podjetij se običajno izbrišejo po nekaj dneh ali do 24 mesecih, v nekaterih primerih celo po več letih. Tudi piškotki naših partnerskih podjetij ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Podatki se zbirajo le pod psevdonimom ID uporabnika. Ti »psevdonimizirani« podatki niso nikoli združeni z vašimi osebnimi podatki.

Nujni piškotki: Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta. Sem spadajo na primer piškotki, ki vam omogočajo prijavo v območje za stranke ali namestitev v nakupovalno košarico.

Ciljni piškotki: Ti piškotki beležijo vaš obisk našega spletnega mesta, strani, ki ste jih obiskali, in povezave, ki ste jim sledili. Te informacije bomo uporabili za prilagoditev našega spletnega mesta in oglasov, ki jih vidite, vašim interesom.

Funkcionalni piškotki: Ti piškotki se uporabljajo za določene funkcije našega spletnega mesta, npr. za predlaganje boljšega navigacijskega toka na našem spletnem mestu, za prikazovanje prilagojenih in ustreznih informacij (npr. "oglasi po interesu").

 

6.2 Platforma za upravljanje soglasij Cookiepro

Na našem spletnem mestu uporabljamo platformo Cookiepro, da vas obvestimo o piškotkih in drugih tehnologijah, ki jih uporabljamo na našem spletnem mestu, ter po potrebi pridobimo, upravljamo in dokumentiramo vaše soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov s temi tehnologijami. To je potrebno v skladu s členom 6(1), stavek 1(c) SUVP, da lahko izpolnimo našo zakonsko obveznost v skladu s členom 7(1) SUVP, da lahko dokažemo vašo privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov, ki se nanaša na nas. Cookiepro je storitev, ki jo zagotavlja podjetje OneTrust, 82 St. John Street, London, EC1M 4JN, Združeno kraljestvo, +44 (800)-011-9778, ki obdeluje vaše podatke v našem imenu. Ko na našem spletnem mestu oddate izjavo o piškotkih, spletni strežnik družbe Cookiepro shrani vaš anonimizirani naslov IP, datum in čas vaše izjave, podatke o brskalniku, naslov URL, s katerega je bila izjava poslana, podatke o vašem vedenju glede privolitve in anonimni naključni ključ. Poleg tega se uporablja piškotek, ki vsebuje informacije o vašem vedenju glede privolitve in ključu. Vaši podatki bodo izbrisani po dvanajstih mesecih razen, če ste izrecno privolili v nadaljnjo uporabo vaših podatkov v skladu s členom 6(1), stavek 1(a), SUVP ali če si pridržujemo pravico do uporabe podatkov tudi v širšem obsegu, ki je zakonsko dovoljen in o katerem vas obveščamo v tej izjavi.

 

7 Uporaba piškotkov in drugih tehnologij

Če ste v skladu s členom 6(1)(1)(a) SUVP dali soglasje, na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke in druge tehnologije tretjih oseb. Podatki, zbrani v tem okviru, bodo izbrisani, ko bo namen prenehal obstajati in ko bomo prenehali uporabljati zadevno tehnologijo. Svojo privolitev lahko kadar koli prekličete z učinkom za prihodnost. Več informacij o možnostih preklica najdete v razdelku "6 Piškotki in druge tehnologije". Dodatne informacije, vključno s podlago našega sodelovanja s posameznimi ponudniki, so na voljo pri posameznih tehnologijah. Če imate vprašanja o ponudnikih in podlagi našega sodelovanja z njimi, uporabite kontaktno možnost, opisano v tej politiki zasebnosti.

Uporaba Googlovih storitev

Uporabljamo naslednje tehnologije družbe Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska ("Google"). Podatki, ki jih Googlove tehnologije samodejno zberejo o vaši uporabi našega spletnega mesta, se običajno prenesejo na strežnik družbe Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA, in se tam shranijo. Evropska komisija za ZDA ni sprejela sklepa o ustreznosti. Naše sodelovanje z njimi temelji na standardnih klavzulah Evropske komisije o varstvu podatkov. Če se vaš naslov IP zbira z Googlovimi tehnologijami, se pred shranjevanjem v Googlovih strežnikih skrajša z aktiviranjem anonimizacije IP. Le v izjemnih primerih se celoten naslov IP prenese v Googlov strežnik in tam skrajša. Če za posamezne tehnologije ni določeno drugače, se obdelava podatkov izvaja na podlagi pogodbe, ki jo za posamezno tehnologijo sklenejo skupno odgovorne osebe v skladu s členom 26 SUVP. Dodatne informacije o obdelavi podatkov s strani Googla so na voljo v Googlovi politiki zasebnosti.

Google Analytics

Za namen analize spletnega mesta Google Analytics samodejno zbira in shranjuje podatke (naslov IP, čas obiska, informacije o napravi in brskalniku ter informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta), iz katerih se s psevdonimi ustvarijo uporabniški profili. V ta namen se lahko uporabljajo piškotki. Vaš naslov IP ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Obdelava podatkov se izvaja na podlagi pogodbe o obdelavi naročil s strani družbe Google.

Za optimizacijo trženja našega spletnega mesta smo aktivirali nastavitve za izmenjavo podatkov za "Googlove izdelke in storitve". To Googlu omogoča dostop do podatkov, zbranih in obdelanih s storitvijo Google Analytics, ter njihovo uporabo za izboljšanje Googlovih storitev. Posredovanje podatkov Googlu v okviru teh nastavitev za posredovanje podatkov temelji na dodatnem sporazumu med upravljavci podatkov. Na nadaljnjo obdelavo podatkov s strani Googla nimamo vpliva.

Upravitelj oznak Google

Google Tag Manager nam omogoča upravljanje različnih kod in storitev na našem spletnem mestu. Pri izvajanju posameznih oznak lahko Google obdeluje tudi osebne podatke (npr. naslov IP, spletne identifikatorje (vključno s piškotki)). Obdelava podatkov se izvaja na podlagi pogodbe o obdelavi naročil s strani družbe Google. Različne storitve/tehnologije je mogoče integrirati z uporabo upravitelja oznak Google Tag Manager. Če posameznih storitev sledenja ne želite uporabljati in ste jih zato deaktivirali, deaktivacija ostane v veljavi za vse prizadete oznake za sledenje, ki so integrirane z Google Tag Managerjem.

 

8. Družbeni mediji

Naša spletna prisotnost na Facebooku (Meta), LinkedInu, Xingu

Če ste v skladu s členom 6(1)(1)(a) SUVP privolili pri upravljavcu posameznega družbenega medija, se vaši podatki samodejno zbirajo in shranjujejo za namene tržnih raziskav in oglaševanja, ko obiščete naše spletne predstavitve v zgoraj navedenih družbenih medijih, iz katerih so uporabniški profili ustvarjeni z uporabo psevdonimov. Ti se lahko na primer uporabijo za umeščanje oglasov znotraj in zunaj platform, ki domnevno ustrezajo vašim interesom. V ta namen se običajno uporabljajo piškotki. Podrobne informacije o obdelavi in uporabi podatkov s strani zadevnega upravljavca družbenega medija ter možnost kontakta in vaše pravice ter možnosti nastavitev za zaščito vaše zasebnosti so na voljo v obvestilih o varstvu podatkov ponudnikov, ki so povezana spodaj. Če v zvezi s tem še vedno potrebujete pomoč, se lahko obrnete na nas.

Facebook (by Meta) je storitev, ki jo zagotavlja Meta Platforms Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irska ("Meta Platforms Ireland"). Podatki, ki jih Meta Platforms Ireland samodejno zbere o vaši uporabi naše spletne prisotnosti na Facebooku (by Meta), se običajno prenesejo v strežnik družbe Meta Platforms, Inc, 1 Hacker Way, Menlo Park, Kalifornija 94025, ZDA, in se tam shranijo. Evropska komisija za ZDA ni sprejela sklepa o ustreznosti. Naše sodelovanje z njimi temelji na standardnih klavzulah Evropske komisije o varstvu podatkov. Obdelava podatkov v okviru obiska strani na Facebooku (Meta) temelji na sporazumu med skupno odgovornimi osebami v skladu s členom 26 SUVP. Nadaljnje informacije (informacije o podatkih iz spletišča Insights) so na voljo tukaj.

LinkedIn je storitev, ki jo zagotavlja LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Irska ("LinkedIn"). Podatki, ki jih LinkedIn samodejno zbere o vaši uporabi naše spletne prisotnosti na LinkedInu, se običajno prenesejo na strežnik družbe LinkedIn Corporation, 1000 W. Maude Avenue, Sunnyvale, CA 94085, ZDA, in tam shranjeni. Evropska komisija za ZDA ni sprejela sklepa o ustreznosti. Naše sodelovanje z njimi temelji na standardnih klavzulah Evropske komisije o varstvu podatkov.

Xing je ponudba podjetja New Work SE, Am Strandkai 1, 20457, Hamburg, Nemčija.

 

9 Iskanje po trgovini

Iskalne poizvedbe za stranke v Evropski uniji se obdelujejo izključno na strežnikih v Evropski uniji.

9.1 Shranjevanje podatkov

Za vaše iskalne poizvedbe v trgovini se shranjujejo le podatki, ki so nujno potrebni za tehnično delovanje in funkcionalnost. To vključuje zlasti naslednje podatke: IP-naslov trgovine, ID uporabnika in/ali seje, ki ga trgovina posreduje za module sledenja, analitike in personalizacije, informacije o iskanju, čas in po potrebi geolokacijo, ki jo trgovina posreduje kot izhodišče za iskanje pri uporabi geoiskalnika.

9.2 Posebne funkcije pri uporabi personalizacije

Pri uporabi modula "Personalizacija" se iz podatkov dnevnika na podlagi ID uporabnika in/ali seje, ki ga posreduje trgovina, shranijo tudi naslednje informacije, da se omogoči personaliziran rezultat iskanja: ID uporabnika in/ali seje, ki ga trgovina posreduje za module za sledenje, analitiko in personalizacijo, interakcije, dodeljene ID uporabnika in/ali seje v rezultatu iskanja.

Podatki ostanejo na strežnikih in si jih lahko ogledajo le pooblaščene stranke. Naš ponudnik storitev shranjenih podatkov ne more dodeliti fizičnim osebam, če se posredujejo anonimizirani ID-ji uporabnika in/ali seje.

9.3 Namensko označevanje

Osebni podatki, zbrani med delovanjem iskalnika, se uporabljajo samo za zagotavljanje delovanja in izpolnjevanja gostujočih storitev in se v nobenem primeru ne uporabljajo za druge namene ali celo prodajo.

 

10 Možnosti za stik in vaše pravice

10.1 Vaše pravice

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate naslednje pravice: v skladu s 15. členom SUVP pravico zahtevati informacije o vaših osebnih podatkih, ki jih obdelujemo, v obsegu, ki je v njih določen; v skladu s 16. členom SUVP pravico zahtevati takojšen popravek nepravilnih ali dopolnitev vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo; v skladu s 16. členom SUVP pravico zahtevati takojšen popravek vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo;v skladu s 17. členom SUVP, pravico zahtevati izbris vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo, razen če je nadaljnja obdelava potrebna za uresničevanje pravice do svobode izražanja in obveščanja; za izpolnjevanje zakonske obveznosti; iz razlogov javnega interesa ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; v skladu s čl. 18 SUVP pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, če izpodbijate točnost podatkov; je obdelava nezakonita, vendar nasprotujete izbrisu; podatkov ne potrebujemo več, vendar jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali ste v skladu s členom 21 SUVP ugovarjali obdelavi; v skladu s členom 20 SUVP pravico do prejema vaših osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki ali pravico zahtevati, da se prenesejo k drugemu upravljavcu; v skladu s členom 77 SUVP pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Praviloma se lahko obrnete na nadzorni organ v kraju vašega stalnega prebivališča ali delovnega mesta ali na sedež našega podjetja.

Pravica do ugovora: Če obdelujemo osebne podatke, kot je pojasnjeno zgoraj, da bi zaščitili naše zakonite interese, ki prevladajo nad vašimi interesi, lahko tej obdelavi ugovarjate z veljavnostjo za prihodnost. Če se obdelava izvaja za namene neposrednega trženja, lahko to pravico kadar koli uveljavljate, kot je opisano zgoraj. Če se obdelava izvaja za druge namene, imate pravico do ugovora le, če obstajajo razlogi, povezani z vašim posebnim položajem. Po uveljavljanju pravice do ugovora vaših osebnih podatkov ne bomo več obdelovali za te namene razen, če lahko dokažemo nujne zakonite razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali če obdelava služi uveljavljanju, izvajanju ali obrambi pravnih zahtevkov. To ne velja, če gre za obdelavo v namene neposrednega trženja. V tem primeru vaših osebnih podatkov v ta namen ne bomo več obdelovali.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov:
Herbert Althuber
Vogelweiderstraße 37
4600 Wels
Avstrija
datenschutzverantwortlicher@pbs-holding.com

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z zbiranjem, obdelavo ali uporabo vaših osebnih podatkov, za informacije, popravek, omejitev ali izbris podatkov ter preklic danih soglasij ali ugovor zoper določeno uporabo podatkov, se obrnite neposredno na nas prek kontaktnih podatkov v našem Impresum.